‘Belgische huurmoordenaars in Spaanse exclave opgepakt na verijdelde afrekening’ (VIDEO)

De Spaanse politie heeft vrijdagnacht in de Spaanse exclave Ceuta twee mannen uit België en een uit Frankrijk gearresteerd op verdenking van ontvoering. Buurtbewoners belden de politie nadat een ontvoeringspoging uitmondde in een schietpartij. Volgens lokale media zijn de drie opgepakte mannen huurmoordenaars. Ze zouden betrapt zijn terwijl ze een afrekening in het drugsmilieu wilden uitvoeren.

Meerdere schoten

Getuigen zagen vrijdagavond rond 23.30 in de wijk Benitez in Ceuta (dat aan de Marokkaanse zijde van de Straat van Gilbraltar ligt) hoe een BMW met hoge snelheid op iemand af reed. Meerdere mannen stapten uit en probeerden het slachtoffer met geweld in hun auto te ontvoeren. Vervolgens werden meerdere schoten gelost.

Kofferbak

Nadat omwonenden de politie alarmeerden, rukte de politie massaal uit. Toen die arriveerde bleek het slachtoffer al in de kofferbak van de BMW te zijn geduwd. Toen de ontvoerders de politie zagen sloegen ze op de vlucht. Daarbij zou ook geschoten zijn. Twee van de mannen vluchtten in een Volkswagen Golf, die vermoedelijk van het slachtoffer was. Tijdens hun vlucht reden ze een politiebusje aan, waarna ze te voet verder gingen. Ze zijn nog voortvluchtig.

Struiken

Drie anderen verstopten zich in de struiken, maar werden even later met behulp van warmtecamera’s opgepakt. Het gaat om twee Marokkaanse Belgen en een Franse Marokkaan die speciaal voor de operatie vanuit België naar Spanje gereisd zouden zijn. Ze kwamen pas vrijdag aan in Ceuta en zouden daar voorzien zijn van het nodige materiaal.

‘Twee miljoen euro schuld’

Het slachtoffer van de ontvoering raakte niet levensgevaarlijk gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens lokale kranten zou het slachtoffer mogelijk twee miljoen euro schuld hebben bij drugshandelaars. De Belgen zouden mogelijk deel uitmaken van een groep ‘huurmoordenaars’ die op het punt stonden een liquidatie uit te voeren.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en sluit meer arrestaties niet uit. De opgepakte verdachten verschijnen maandag of later deze week al voor de rechtbank.

In het smalle stukje oceaan langs de Straat van Gibraltar tussen Spanje en Marokko worden grote hoeveelheden drugs naar Europa gesmokkeld.