Belgische politie arresteert organisatoren hiphopfestival

Urbanfestival Vestiville dat bij Lommel zou worden gehouden is afgelast en het parket in Belgisch Limburg is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar fraude door de organisatoren. Het festivalterrein was niet op orde. Brandweer en politie vonden het onveilig.

A$AP Rocky

Hoofdact A$AP Rocky kondigde aan dat hij niet zou optreden omdat hij zijn eigen veiligheid en dat van zijn fans niet gegarandeerd zag. De burgemeester van Lommel heeft het afgelast. Het afblazen van het feest waar ook veel Nederlanders kaarten voor hadden zorgde voor onrust onder de al aanwezigen. Publiek bestormde het terrein en de politie trad op. Naast A$AP Rocky stonden onder anderen Cardi B, Jason Derülo, Migos, Future en Nicky Jam op op de lijst. Er werden zo’n 125.000 mensen verwacht.

Organisator O. I., zijn zus en diens partner zijn opgepakt.

Centraal Station

De vennootschap Vestival heeft als contactadres een postbus in het Centraal Station van Antwerpen. Het is opgericht door de vriendin en een zakenpartner van Ravuth Ty die zelf niets met Vestiville te maken zou hebben. De merknaam Vestiville staat volgens de Gazet van Antwerpen op naam van zijn grootmoeder. Volgens bronnen van de krant heeft de organisatie schulden van miljoenen euro’s. Ravuth Ty heeft in Nederland verschillende events georganiseerd.