Belgische politie doet grote wapenvondst

De federale gerechtelijke politie (FGP) in Antwerpen heeft twee weken geleden tijdens verschillende huiszoekingen een arsenaal met onder meer oorlogswapens aangetroffen in Weelde (gemeente Ravels). Het gaat onder meer om 25 Kalasjnikov-geweren en een stel handvuurwapens, aldus het Antwerps parket dinsdagmiddag.

Tolstation

Het onderzoek ging afgelopen 5 oktober van start nadat er bij een tolstation in het noorden van Frankrijk twee Franse mannen werden gearresteerd. In hun auto lag een sporttas met vier Kalasjnikovs, nog een vuurwapen, vier magazijnen en 250 patronen. Uit het eerste onderzoek kwam een duidelijke link met België naar voren, waarna het parket Antwerpen en de FGP betrokken werden bij de zaak.

Er volgden huiszoekingen in Weelde en Borgerhout, in een garagebox en in twee appartementen. Daar werden gevonden: 21 Kalasjnikovs, 9 magazine en munitie op lader, 6 handvuurwapens en laders in een sporttas, 5 pistolen, 5 laders voor pistool en munitie, 2 geluidsdempers, verschillende doosjes munitie en diverse losse munitie, gebruikshoeveelheden cocaïne, een cocaïnepers, een grote tas met gsm-toestellen (o.a. Blackberry’s) en sim-kaarten. Verder lagen er 148.850 euro aan cash geld en documenten met chemische formules en containernummers.

Nederlanders

Bij de invallen werden twee mensen met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige vrouw en een 42-jarige man. De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden onder elektronisch toezicht. Die beslissing werd door de raadkamer in Turnhout op 13 oktober bevestigd. De man werd niet aangehouden.

Het parket Antwerpen heeft een gerechtelijk vooronderzoek geopend.