Belgische politie ontdekt drugslab in ondergrondse mergelgroeve

Belgische politie ontdekt drugslab in ondergrondse mergelgroeve

De politie in België heeft een drugslab ontdekt in een ondergrondse mergelgroeve in Riemst, net over de grens bij Maastricht. Om het lab te bereiken moest de politie door een schacht afdalen, schrijft de omroep VRT.

Beeld: het aangetroffen drugslab in een mergelgroeve onder een woning (foto Parket Limburg)

Fundering

De mergelgroeve ligt onder de fundering van een woning die de politie binnenviel. Agenten moesten zeven meter naar beneden klimmen. Daar werd een grote hoeveelheid drugsafval en enkele productieketels aangetroffen. In het lab werd vermoedelijk amfetamine geproduceerd.

Aan de vondst van het ondergrondse drugslab ging maandenlang onderzoek vooraf. Bij de inval werden twee personen aangehouden. Een van hen is de 58-jarige bewoner van de woning. Dit meldt de NOS donderdagavond.

Privé-groeve

Volgens de burgemeester van de Belgische plaats gaat het om een bij de instanties bekende ‘privé-groeve’, die alleen via de woning is te bereiken. Er is geen verbinding met het gangenstelsel van een grotere mergelgroeve in de buurt.

Een gespecialiseerd team van de politie is opgeroepen om het lab te ontmantelen. Ook wordt onderzocht wat de gevolgen voor de mergelgroeve zijn.