Belgische politie schorst agent na moord studente

De 24-jarige Franse studente Louise Lavergne die vorige week dood werd gevonden op haar kamer in Luik, heeft twee jaar geleden al aangifte gedaan tegen haar buurman Patrick V. die nu verdacht is van de moord op de jonge vrouw. De politie heeft toentertijd echter geen proces-verbaal van de klacht van de studente gemaakt. 

De agent die de aangifte niet heeft geverbaliseerd is nu door de politie in Luik geschorst.

Zedendelinquent

Louise Lavergne was twee jaar geleden al naar de politie gegaan, nadat de 54-jarige buurman naakt voor haar deur stond met een brief dat hij seks met haar wilde. De man is een zedendelinquent. Hij is veroordeeld voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes, maar was vrij onder voorwaarden en stond onder elektronisch toezicht. De dienstdoende agent deed niets met de melding van de studente diergeneeskunde, die afkomstig was uit Le Mans.

Bekend

Patrick V. heeft bekend dat hij Louise Lavergne heeft gewurgd en gestoken; sectie heeft uitgewezen dat hij de studente niet heeft verkracht. Aanvankelijk ontkende V. dat Lavergne had gedood, maar nadat de politie in een vuilniszak een bebloede sok en een brief gericht aan de verdachte had gevonden bekende hij schuld. Ook werden er bloedspatten in zijn woning aangetroffen.