Hollanders verdacht moord België

De federale gerechtelijke politie en het parket van Oudenaarde (B) zoeken getuigen van een moord op vrijdag 28 oktober. Die middag is in Zottegem tussen 15.00 en 15.30 de bedrijfsleider van een motorzaak doodgeschoten. De twee daders hadden volgens de politie ‘Jamaicaanse’ trekken en spraken Nederlands met Hollandse tongval.

Beide daders waren negroïde en één had rasta-haar en een zwarte “Bob Marley muts”. De ander had een baseballpet en een schoudertas. De twee waren allebei tussen de 25 en de 30 jaar, de één 175 en de andere 185 lang. 

Na de moord vluchtten ze in een goudkleurige VW Golf via de N42, richting Wetteren.  De wagen is een VW GOLF type 4 met een opvallend goudkleurig koetswerk, een voorspoiler en zijspoilers in dezelfde kleur. De wagen had een Nederlands kenteken.

Of het een overval of een liquidatie betreft is niet uit mediaberichten in België op te maken. Of er iets gestolen is uit de zaak is niet bekend gemaakt. De 44-jarige bedrijfsleider werd volgens getuigen in zijn buik geraakt. Reanimatie ter plaatse bleek vergeefs.