Belgische seriemoordenaar in tranen (VIDEO)

Renaud Hardy (foto) is in België veroordeeld tot levenslang. De 55-jarige Belg werd schuldig bevonden aan 2 moorden met verkrachting en foltering, en twee moordpogingen. Toen de voorzitter van de rechtbank zich tot Hardy richtte in zijn slotwoorden, werd de seriemoordenaar zichtbaar emotioneel en begon hij te huilen. 

Hardy, afkomstig uit Mechelen, heeft op 16 september 2015 zijn ex-vriendin Linda Dorms (52) vermoord, na haar eerst gemarteld en verkracht te hebben. Hij werd 5 dagen na de moord gearresteerd. Op een geheugenkaartje vond de politie videobeelden van de moord en martelingen.

Dna

Na de aanhouding van Hardy leiden zijn dna-sporen ook naar de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts, in mei 2014 en moordpogingen op de Vlaamse actrice Veerle Eyckermans (55) in februari 2015 en op de 68-jarige Annie H. in september 2014. Een week voor de moord op zijn ex Linda Dorms stond Hardy nog voor de rechter omdat hij in 2014 met een luchtdrukpistool had geschoten op een voorbijgangster. Naar eigen zeggen zag hij de vrouw rijden op de fiets en had hij plotseling de drang om haar pijn te doen.

Brief

Hardy is veroordeeld door een volksjury van het Tongerse assisenhof. Het openbaar ministerie had dezelfde straf geëist. Tijdens het voorlezen van het vonnis keek Hardy verschillende keren indringend het publiek in. Hij toonde de aanwezigen twee hartjes die hij op de binnenkant van zijn linkerhand had getekend. Volgens de Belgische tv-zender VTM wilde Hardy, net voordat hij werd weggeleid, een brief aan advocaat Vermassen overhandigen, maar die werd onderschept door zijn eigen raadsman Frédéric Thiebaut. De brief zou voor de cliënt van Vermassen bestemd zijn, actrice Veerle Eyckermans die door Hardy in 2015 was aangevallen.