Belgische seriemoordenaar krijgt 25 jaar

De 35-jarige Belg David Verbist is in Madrid veroordeeld tot 25 jaar cel voor twee moorden. In 2014 vermoordde hij de Deense Anne Strande Jensen (27) in haar appartement in Madrid.

Reservesleutel

Verbist is afkomstig uit het Vlaamse Boom. Hij was conciërge van het gebouw en verschafte zich toegang tot haar flat met een reservesleutel. In de woning wurgde hij haar met een snoer en daarna stichtte hij brand. Verbist heeft niet lang daarna zijn daad bekend aan een vriend met wie hij in een Madrileense bar aan het bierdrinken was. Zijn voetsporen werden later gevonden in het appartement.

Girona

De mooie Deense Anne Strande Jensen was pas elf dagen in Madrid. Ze wilde gaan werken voor de Scandinavian Tobacco Group. Haar lichaam werd op 13 juni 2014 gevonden door de brandweer.

Tegenover de politie bekende Verbist zijn daad en hij begon desgevraagd ook te vertellen over een andere moord. Hij bekende verantwoordelijk te zijn voor de dood van de Spaanse Montse Mendez (40) die in Girona werd gevonden. Haar lichaam was in stukken gesneden. Volgens Verbist was dat een ‘wurgspelletje dat uit de hand liep’. (…) Nadien ben ik op mijn motorfiets gesprongen en heb ik de vuilniszakken in een bos gedumpt. Ik wou haar echt niet dood.’

Verbist bekende ook dat hij al jaren vrouwen probeerde aan te randen.