Belgische zeilboot met cocaïne onderschept bij Canarische Eilanden (VIDEO)

De Spaanse Douane heeft met de Guardia Civil en de Nationale Politie bij de Canarische Eilanden twee zeilboten onderschept die samen ongeveer 1,1 ton cocaïne vervoerden. Een van de boten droeg de naam “My Love” en voer onder de Belgische vlag. Met toestemming van de Belgische autoriteiten werd het schip in de internationale wateren geënterd.

Tenerife

Aan boord waren twee bemanningsleden, van Spaanse nationaliteit, die werden aangehouden. De bemanning en de zeilboot zijn overgebracht naar de haven van Tenerife om voor de rechter te worden gebracht. Dat is al gebeurd op 3 maart maar pas deze week naar buiten gebracht. De aanhouding werd gedaan op 463 kilometer van Santa Cruz de Tenerife.

De balen met daarin de blokken cocaïne waren met het blote oog te zien op het dek.

Tweede zeilboot

Na de onderschepping en het aanlijnen van de zeilboot aan het vaartuig van de Douane kwam er informatie over een tweede zeilboot. Ook dat schip werd aangehouden en de opvarenden zijn gearresteerd.

De informatie die binnengekomen was kwam van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de Britse autoriteiten.

Samen vervoerden de zeilboten in totaal ruim 1.100 kilo cocaïne.