Actie in België tegen Nederlandse verdachten (UPDATE)

In een actie van de Nederlandse en Belgische politie zijn vier Tilburgers opgepakt. Er loopt een groot drugs- en witwasonderzoek naar hen. In de Belgische plaats Poppel is beslag gelegd op een villa die volgens de politie waarschijnlijk met twee miljoen euro aan crimineel geld is gefinancierd.

Juwelen

In België zijn twee verdachten opgepakt en zijn drie vuurwapens en vier auto’s in beslag genomen. Twee verdachten werden in Tilburg gearresteerd. In de vroege ochtend zijn zes huiszoekingen gedaan in Tilburg en Maasdijk. In België zijn twee huiszoekingen geweest in Poppel. In de tuin van de villa is ook een beeld van een grote bronzen stier, dat symbool staat voor bloeiende handel, aangetroffen en inbeslaggenomen. Verder werden twee schilderijen, juwelen en waardepapieren inbeslaggenomen. Ook is apparatuur gevonden en inbeslaggenomen voor het vervaardigen van drugs.

Varkenstal

In het onderzoek is in juni een groot drugslab voor de productie van amfetamine en crystal meth opgerold in een varkensstal in het Belgische Wuustwezel. Daar zijn toen al een Belg (62), twee Nederlanders (36 en 40), drie Mexicanen (26, 28 en 54) en een Colombiaan (55) aangehouden. Vier kilo crystal meth werd in beslag genomen. Volgens de politie was daar veel meer geproduceerd. Ook een drugslab in Driebruggen dat in 2017 werd ontdekt maakt deel uit van het onderzoek.

Het onderzoek is nog niet afgerond.