Beloning gouden tip liquidatie

Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot een oplossing van de liquidatie van Ali Motamed. De 56-jarige medewerker van Eneco werd op 15 december 2015 om zeven uur ’s ochtends voor zijn woning in Almere neergeschoten. Hij overleed ’s avonds aan zijn verwondingen. 

De schietpartij vond plaats in de Hendrik Marsmanstraat in de Literatuurwijk van Almere. Motamed liep op dat moment naar zijn Eneco-bestelbus.

Brandende BMW

Kort nadat Motamed was neergeschoten, kreeg de politie een melding dat er een blauwe BMW M5 in de brand stond (foto) in de Wodanstraat in Almere Poort. Deze auto was door de daders gebruikt als vluchtauto. De politie heeft het vermoeden dat de daders zich schuil hebben gehouden in een woning in Almere Poort.

Signalement

De twee mannen die in de blauwe BMW M5 zaten hadden het volgende signalement:

Dader 1: ongeveer 1.80 meter lang, breed stevig postuur, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een getint uiterlijk, mogelijk Antilliaans/Surinaams. Verder was hij in het zwart gekleed en droeg hij een zwarte muts op zijn hoofd.

Dader 2: ongeveer 1.70 meter lang, tenger postuur, ook tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij had een getint uiterlijk, mogelijk Noord-Afrikaans. Verder was ook hij in het zwart gekleed en had hij zwart kort haar.

De moord op Motamed komt morgenavond in het programma Opsporing Verzocht. Daarin is al eerder aandacht geweest voor de liquidatie. Dat leverde toen zeven tips op.

Eerder bericht staat hier.