Beloning voor gouden tip Sooi de Coninck

De politie heeft een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar de arrestatie van Sooi de Coninck (42). Het No Surrender-lid wordt verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Hugo van Houten, die 17 augustus 2015 in Molenschot werd vermoord.

De recherche heeft de afgelopen maanden tevergeefs geprobeerd De Coninck aan te houden, onder meer op een mogelijk verblijfsadres in Tilburg. Ook in het buitenland werd actief gezocht en medewerking van het publiek gevraagd. De Coninck staat inmiddels niet alleen op de Nationale Opsporingslijst, er is ook een internationale signalering van kracht. Ook is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

In tv-programma Opsporing Verzocht werd op dinsdag 25 augustus 2015 aandacht gevraagd voor het dodelijke schietincident. Die uitzending en gericht rechercheonderzoek leidden naar De Coninck. Zowel hij als Van Houten waren (ex-)lid van motorclub No Surrender. Bureau Brabant (maandag) en Opsporing Verzocht (dinsdag) besteden komende week aandacht aan de zoektocht. De politie vraagt tips over zijn verblijfplaats te melden.