Beloning voor tips Rotterdamse liquidatie

Justitie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak van de geliquideerde Chafik Zidane uit Rotterdam. Zidane werd op 5 februari jl in de vroege ochtend op de Ameidestraat in Rotterdam neergeschoten. De politie vermoedt dat de aanleiding van het incident in het criminele circuit ligt.

Morgen besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan de laatste uren van Chafiks leven. Even voor drie uur ’s morgens werd Chafik op straat neergeschoten. Chafik Zidane was 24 jaar en ook wel bekend onder de bijnaam Willem of ‘Marokkaanse Willem’. Vorig jaar april was Chafik ook al beschoten terwijl hij in een auto zat op de Mathenesserbrug. Toen kwam hij er met een lichte hoofdwond vanaf.

Eerdere liquidatie

In de vroege ochtend van 27 juni 2015 was Chafik als mogelijke schutter betrokken bij een schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam-West. Dat ging waarschijnlijk om een geripte partij heroïne. Daarbij kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven. Een 41-jarige man van Turkse afkomst die kort na het incident werd aangehouden, zit nog vast. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost. In december 2015 werd Chafik ervoor aangehouden, maar ook hij werd later door de rechtbank op vrije voeten is gesteld. Op 5 februari, de dag van Chafiks dood, hield de politie in Bosnië nog een 37-jarige verdachte voor de zaak Essenburgstraat aan.

Onderzoek

Direct na het schietincident startte een groot onderzoeksteam die uitgebreid sprak met buurtbewoners en betrokkenen. Half februari liet de politie duikers van de Koninklijke marine de singel die tussen de Ameidestraat en de snelweg ligt doorzoeken naar wapens en eventuele andere sporen. Maar dit leverde geen sporen op.

Sishalounge

In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt een reconstructie gemaakt van Chafiks laatste uren. Inmiddels is duidelijk dat Chafik eerder die nacht 3 cafés heeft bezocht. Hij was in café Brooklyn aan de 1e Schansstraat, Lounge cafetaria Mondial aan de ’s-Gravendijkwal en Sishalounge TMT aan de Scheepstimmermanslaan.

Fikse beloning

De politie wil graag spreken met mensen die Chafik de laatste uren voor zijn dood hebben gezien of gesproken, en met wie het slachtoffer de laatste tijd vijanden heeft gemaakt. Voor de gouden tip looft justitie een beloning van 10.000 euro uit.

Zie ook:

Zoektocht naar wapens liquidatie Rotterdam