Beloning uitgeloofd in zaak Marja Nijholt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing in de moordzaak van Marja Nijholt uit Enschede. De 48-jarige vrouw werd op 1 januari 2013 dood gevonden in een voortuin aan de Berghemseweg in Oss. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het slachtoffer vaak verward kon zijn. Mogelijk is dat haar fataal geworden.

(Beeld: Opsporing Verzocht)

 

Marja woont met haar vriend in Enschede, maar de 48-jarige vrouw gaat op zaterdag 29 december in haar eentje met de trein naar het Duitse Gronau. Daar overnacht ze in een hotel. Daar zou ze al aan verschillenden mensen hebben verteld dat ze achtervolgd werd. Ze komt ook angstig over. Als personeel van het hotel haar vertelt dat er een Nederlandse man voor haar heeft gebeld, vertrekt ze direct.

 

Ze gaat terug naar Enschede, maar in plaats dat ze naar huis gaat, vertrekt ze met de trein naar Oss. Op oudjaarsdag verblijft ze in Oss en ook daar spreekt ze veel mensen aan en zegt dat ze bang is en achtervolgd wordt. Wat Marja Nijholt daarna precies gedaan heeft, is niet duidelijk, maar ze wordt door enkele bewakingscamera’s gefilmd hoe ze met een koffer door Oss en Berghem loopt.

Op nieuwjaarsdag wordt de vrouw dood gevonden in een voortuin aan de Berghemseweg in Oss. Ze blijkt door geweld om het leven te zijn gekomen. Justitie heeft nu een beloning van vijftienduizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak.

Lees ook:

Foto dode vrouw Oss vrijgegeven

Sporenonderzoek in zaak dode vrouw Oss

Dode in voortuin Oss