Beloning in zaak Pepijn van der Velden

De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte(n) in verband met de moord op Pepijn van der Velden op 14 februari van dit jaar. Dat komt mede omdat een nog onbekende briefschrijver interessante informatie heeft doorgespeeld aan de politie, die graag in contact wil komen met deze onbekende man of vrouw.

De briefschrijver heeft zich bij de politie gemeld naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht van vorige week. Naaste deze anonieme brief kwamen er nog ongeveer vijftien tips binnen over de moord op 32-jarige Pepijn van der Velden.

Het slachtoffer, die oorspronkelijk uit Valkenswaard kwam, werd op donderdagavond 14 februari 2013 om 23.45 gevonden in zijn groene Daihatsu Grand Move op de kruising tussen de Aalbes en de President Wilsonweg in Rotterdam Ommoord. Hij bleek te zijn doodgeschoten, zelf had hij ook een vuurwapen bij zich.

Volgens de anonieme briefschrijver kwam Pepijn van der Velden ook vaak in Capelle aan de IJssel en dat is voor de politie belangrijke informatie. Naast deze tip beschikt de briefschrijver volgens de politie over meer interessante informatie. Doordat de uitzending van Opsporing Verzocht zoveel tips heeft opgeleverd, heeft de hoofdofficier van justitie een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte(n) in deze zaak.

Lees ook:

Slachtoffer Rotterdam droeg vuurwapen