Beloning van 25.000 euro voor tip die leidt tot arrestatie Bretly Dorder

Beloning van 25.000 euro voor tip die leidt tot arrestatie Bretly Dorder

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 25.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van voortvluchtige Bretly Dorder (24). De politie vermoedt dat er mensen zijn die weten waar hij is of die hem hebben gezien.

Dorder wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident op een 60-jarige man op 13 oktober 2023 aan het Handelsplein in Rotterdam-Zuid. Het slachtoffer bleek psychiater Jean van Griensven te zijn.

Ook wordt Dorder verdacht van het neersteken van een 32-jarige man uit Zutphen, in de nacht van vrijdag 20 oktober op zaterdag 21 oktober in Zutphen. Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en de politie te waarschuwen. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

Openbaar vervoer

Uit de tientallen tips die over de man binnenkomen leidt de politie af dat Dorder veel gebruikmaakt van het openbaar vervoer, met name de trein.

Inval en zoekactie

Zaterdagavond rond 22.30 deed een arrestatieteam een inval in een woning in Doetinchem, maar daar bleek de verdachte niet te zijn. Ook werd zondagavond door de Duitse politie een zoekactie gedaan bij de dorpen Brünen en Marienthal in deelstaat Noordrijn-Westfalen, op circa 25 kilometer van de Nederlandse grens. Maar ook daar werd de verdachte niet gevonden.

Chatboxen

Dorder is 24 jaar en heeft geen vaste woon- en/of verblijfplaats. Hij heeft een fors postuur, is ongeveer 1.83 meter lang en wordt door de politie beschouwd als vuurwapengevaarlijk. Daarnaast is van de verdachte bekend dat hij met mannen afspreekt via chatboxen zoals Bullchat.

Mensen die hem zien, krijgen van de politie het advies hem niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen.