Beloning voor gouden tip moord Wildervank

De Hoofdofficier van Justitie in Groningen heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor informatie die rechtstreeks leidt tot  oplossig van de moord op de 41-jarige Derk Kiers uit het dorpje Wildervank. De politie heeft contact gezocht met een mensen uit de sociale omgeving van Derk Kiers maar sommigen weigeren met de politie te spreken. Justitie weet niet precies waarom deze mensen niet met de politie willen spreken maar hoopt met een beloning toch getuigen over de streep te trekken. Wildervank is een piepklein gehucht naast Veendam. De dood van Derk Kiers heeft volgens de politie ‘grote impact’ in Wildervank.

Uit het politieonderzoek staat vast dat Derk Kiers tussen 1 en 3 januari om het leven is gebracht. In de nacht van 1 op 2 januari is er een ruzie geweest achter de woning van Kiers, waarbij verschillende onbekenden zijn gezien door getuigen. 

Dorpelingen beschrijven Kiers als een lamme goedzak. Er is in januari een stille tocht gehouden die eindigde bij zijn huis.

De politie heeft al een dna-onderzoek gedaan dat niets heeft opgeleverd. Eerder zette de politie een filmpje over de moord op Youtube:

{youtube}lZU4e1mep_I{/youtube}