Beloning voor oplossing liquidatiepoging 2016

De politie in Amsterdam heeft woensdag de onopgeloste schietpartij van december 2016 in Amsterdam-IJburg onder de aandacht gebracht. De politie spreekt nu van een poging tot liquidatie en zegt te hopen dat mensen naar voren willen treden met informatie over dader(s) of achtergronden.

IJburglaan

In de nacht van 11 op 12 december 2016 kreeg de meldkamer rond 04.00 een telefoontje dat er een vechtpartij gaande zou zijn op de IJburglaan ter hoogte van de Haringbuisdijk. Agenten troffen op straat een toen 40-jarige man uit Almere aan. Hij was ernstig gewond door vuurwapengeweld. Er lagen ook meerdere hulzen. De man had meerdere schotwonden en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een operatie onderging. De man overleefde, met geluk, zegt de politie. Het slachtoffer is een bekende van de politie en van het Openbaar Ministerie.

15.000 euro

De man is zeer vermoedelijk door één schutter onder vuur genomen. Met een tweede dader is de schutter vervolgens weggevlucht in vermoedelijk een Volkswagen Golf type 4. De recherche vermoedt dat het de bedoeling was van de daders om het slachtoffer te liquideren.

De politie neemt de zaak hoog op omdat er is geschoten op de openbare weg, op een plek waar ook veel gezinnen wonen, en daarom is de zaak nog altijd in onderzoek. Omdat de politie vermoedt dat er meerdere mensen weten over de achtergronden van die liquidatiepoging en nog niet hebben gesproken met de recherche heeft de hoofdofficier van justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.