Beloning voor tip aanhouding brandstichters

In de driehoek Wijk bij Duurstede, Driebergen en Doorn zijn de afgelopen maanden brandstichters actief. De hoofdofficier van justitie in Utrecht heeft nu 5.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die de branden in Doorn en Driebergen oplost en ook 5.000 euro voor de gouden tip in de Wijkse zaken. 

27 branden

Er zijn vanaf augustus in totaal veertien brandstichtingen gepleegd in Doorn en dertien in Driebergen. De branden vonden verspreid in de dorpen plaats, maar ook een aantal keren op dezelfde plekken zoals op de Hydeparklaan in Driebergen en de Dorpsstraat in Doorn. Het waren vooral container,- en klikobranden. Volgens justitie hebben de branden een grote impact gehad op de buurtbewoners en zijn de kosten voor de bestrijding zeer groot geweest.

Tien kilometer

In Wijk bij Duurstede zijn de afgelopen vijf maanden in totaal negen brandstichtingen in auto’s gepleegd. De meeste van deze autobranden vonden plaats in de wijk de Heul. In 2014 vonden er in Wijk bij Duurstede soortgelijke brandstichtingen plaats.

De drie woonkernen liggen in een gebied met een straal van tien kilometer. Of de politie een relatie ziet tussen de branden is niet zeker. De beloningen zijn wel op dezelfde dag uitgeloofd.