Beloning voor tip in Deventer moordzaak

Een stichting looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in de Deventer moordzaak. De Stichting Oordeel Zelf plaatste een advertentie in de zaterdageditie van De Stentor.


De stichting, onder leiding van Maurice de Hond, bekostigt de beloning zelf. Het gaat om een tip die de ‘echte moordenaar’ van de weduwe Wittenberg in beeld moet brengen. De Hond is ervan overtuigd dat de man die is veroordeeld, Ernest Louwes, onschuldig is.

In 1999 werd de toen 60-jarige weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer vermoord. Haar fiscalist Ernest Louwes werd veroordeeld tot twaalf jaar cel. In 2009 kwam hij vrij. Op de blouse van Wittenberg werd dna-materiaal van Louwes aangetroffen.

In 2003 kwam de Hoge Raad al tot de conclusie dat het dna-bewijs rammelde, maar het Bossche gerechtshof veroordeelde Louwes toch opnieuw. Advocaat Geert-Jan Knoops diende in 2013 een verzoek in om de zaak opnieuw te onderzoeken. Dat onderzoek loopt nog steeds, een cold case-team van de Amsterdamse politie is ervoor ingeschakeld.

Zie ook:

‘Recherche vervalste bewijs in Deventer moordzaak’ (UPDATE)

Wie vermoordde de weduwe in Deventer?