Beloning voor tip in moordzaak Trefpunt-verdachte

De hoofdofficier van justitie van Zeeland-West-Brabant heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die het onderzoek naar de dood van Leon V. helpt op te lossen. In een persbericht spreekt de politie van ‘het laatste zetje’.

In beeld

Daarmee suggereert de politie dat er al een verdachte of verdachten in beeld zijn. Leon V. was verdachte in het grote Trefpunt-onderzoek naar drugsproductie en -handel. Dat is het onderzoek naar personen die regelmatig samenkwamen in partycentrum Party King in Best, volgens de politie om drugszaken te bespreken. In de loop van het proces werd Leon V. vermoord.

Weinig medewerking

Op woensdag 1 februari 2017 werd aan de Koebrugseweg in Oisterwijk uitgebrande auto gevonden met daarin het verkoolde lichaam van de 44-jarige V. uit Moergestel. Het rechercheteam heeft meerdere malen contact gezocht met eventuele getuigen of mensen die iets van deze moord of doodslag af wisten. De politie kreeg weinig medewerking. Toch zegt de politie  door uitgebreid onderzoek een beeld te hebben gekregen van het mogelijke motief dat heeft geleid tot de moord op Leon. Ook zegt de politie de groepering die voor de moord verantwoordelijk is steeds beter in beeld te krijgen.

Het team zegt te weten dat er mensen zijn in de omgeving van de mogelijke verdachten die van de hoed en de rand weten.