Beloning voor tip over Hugo Charles

Het Openbaar Ministerie in Roermond heeft vandaag een beloning van 10.000 euro uitgeloofd in de zaak van de vermiste autohandelaar Hugo Charles uit het Limburgse dorp Echt. De 47-jarige man wordt vermist sinds 29 maart, toen hij niet kwam opdagen bij de crematie van zijn moeder. Er zijn vermoedens dat Charles betrokken is geraakt in een zaak van gestolen klassieke auto’s. Dinsdagavond besteedt ook Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Video na de break.

Volgens prive-detective Ben Zuidema houdt de verdwijning van Charles verband met gestolen auto’s. De afgelopen jaren zijn oldtimers ter waarde van miljoenen euro’s gestolen in Limburg. Charles wist daar mogelijk meer van, zo beweerde hij onlangs op TV Limburg. Charles zou navraag hebben gedaan naar de gestolen auto’s en toen zijn bedreigd door criminelen. “Charles moest stoppen met het zoeken naar die auto’s”, zegt Zuidema, “Het is oorlog in de autohandel en ik denk dat Hugo Charles daar de dupe van geworden is.” Charles is in Limburg, behalve een bekende autohandelaar ook coureur en ontmoette bij die gelegenheid voormalig premier Balkenende. OM en politie houden ernstig rekening met de mogelijkheid dat Charles niet langer in leven is, maar ook dat hij ontvoerd is en ergens wordt vastgehouden.

Ook de verdwijning van Piet Bastiaans uit Bunde zou te maken hebben met gestolen auto’s. Bastiaans, die vooral duurdere automerken zoals Ferrari, Jaguar, Mercedes en Rover verkocht, verdween in 2003 spoorloos. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Een week later werd het onderzoek weer gestaakt nadat Bastiaans zelf contact op nam met zijn gezin. De omstandigheden rond zijn tijdelijke verdwijning zijn destijds nooit helemaal opgehelderd.

 

Het interview met Zuidema begint op 1’30