Beloning voor tip over Ridouan Taghi verhoogd

In het onderzoek naar de verblijfplaats van Ridouan Taghi (40) heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie de beloning voor informatie hierover verhoogd naar 100.000 euro. Eenzelfde bedrag staat ook voor informatie die leidt tot de opsporing en aanhouding van Said Razzouki (46).

Hoogste

Beiden worden verdacht  van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties. Met de verhoging van het geldbedrag van 25.000 naar 100.000 euro is sprake van de hoogste beloning ooit door het Openbaar Ministerie uitgeloofd.

Topprioriteit

De reden daarvoor is dat politie en OM zeggen ‘met spoed’ op zoek te zijn naar beide verdachten. De opsporing van deze verdachten wordt ’topprioriteit’ voor OM en politie genoemd.

De twee zijn naar voren gekomen in het onderzoek Marengo, dat onder leiding van officieren van justitie van het landelijk parket en het arrondissementsparket Midden-Nederland wordt uitgevoerd.

Zowel Taghi als Razzouki zijn eerder dit jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Zie ook:

Broer van voortvluchtige Razzouki opgepakt

Monsterproces rond Utrechtse verdachten in voorbereiding

Nieuwe verwikkelingen in de zaak Martin Kok

OM: liquidatie-verdachte kreeg al nieuwe opdracht (UPDATE)