Beloning voor tip over verkrachter

De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft 8.500 beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de man die op vrijdag 31 juli rond 07.00 uur een vrouw (75) op straat ernstig mishandelde, verkrachtte en beroofde.

Getraumatiseerd

Dat gebeurde in een onderdoorgang ter hoogte van het Helmersplantsoen in Amsterdam Oud-West toen ze haar hondje uitliet. Na de verkrachting trok de dader hardhandig de kettingen van haar nek en nam ook ringen en twee armbanden mee. De vrouw is ernstig getraumatiseerd en durft niet meer buiten te komen.

Zorgen

De politie zegt het onwaarschijnlijk te vinden dat de dader voor het eerst heeft toegeslagen en maakt zich zorgen voor herhaling, ook omdat de man volgens de politie ‘extreem geweld’ toepaste. Zo greep hij het hoofd van de vrouw en sloeg daarmee hard op de stoep. De politie wil weten of er misschien meer vrouwen in Amsterdam Oud-West zijn lastiggevallen.

Mooie man

De dader is licht getint en had zeer netjes geknipt haar alsof hij net van de kapper kwam. Hij is 1.80 lang en rond de dertig jaar oud. Het slachtoffer sprak van een keurig verzorgde, mooie man. Hij liep die ochtend over de Pesthuislaan en is weggevlucht vanuit de onderdoorgang in de richting van de Ite Boeremastraat. Hij zat onder het bloed en vuil. De politie vermoedt dat hij zich ergens in de omgeving heeft gewassen.