‘Benaouf A. belde voor helikopter’

Bij een doorzoeking van de cel van Benaouf A. (foto) in Roermond zijn verschillende telefoons gevonden. Daarmee zou hij zelf zijn ontsnapping via een helikopter hebben kunnen regelen. Dat meldt De Telegraaf. De helikoptervlucht van A. werd eerder deze week door de politie verijdeld. 

Na de mislukte ontsnappingspoging afgelopen woensdag is de gevangenis van Roermond uitgekamd. Daarbij werden 12 telefoons gevonden. Volgens bronnen werden er bij één gedetineerde 3 telefoons ontdekt.

Kempen

De Amsterdamse recherche bleek op de hoogte van de ontsnappingspoging en wist deze daardoor te verijdelen. De aanhouding van criminelen die volgens de politie woensdagmiddag op Kempen Airport in Budel een helikopter wilden regelen vond relatief geruisloos plaats.

EBI

Inmiddels is Benaouf A.vanuit de gevangenis in Roermond per helikopter overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. A. is in mei 2016 door het Amsterdamse gerechtshof veroordeeld tot twaalf jaar cel omdat hij in 2012 de liquidatie van Najeb Bouhbouh in Antwerpen heeft aangestuurd.