Illegale drankhandel opgerold

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft afgelopen week een criminele groepering opgerold die wordt verdacht van illegale handel in allerlei soorten sterke drank, zoals rum, whiskey en wodka. Er zijn zeven arrestaties verricht. In het strafrechtelijk onderzoek, dat onder leiding staat van het functioneel parket, zitten nog vier verdachten uit Rotterdam en Den Haag vast. De verdachten hielden zich vermoedelijk ook bezig met belastingfraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van de honderdduizenden euro’s die ze met de criminele activiteiten verdienden.

Drie Rotterdammers van 21, 42 en 52 jaar oud werden vorige week vrijdag op heterdaad aangehouden, samen met nog twee mannen die na verhoor weer zijn vrijgelaten. Zij waren bezig om in een loods een vrachtwagen vol drank leeg te halen. De hoofdverdachte in dit onderzoek naar accijnsfraude is de 42-jarige Rotterdammer. Zijn 32-jarige vriendin is afgelopen maandag ook aangehouden, maar zij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De andere verdachte die vastzit, is een 35-jarige man uit Den Haag.

De FIOD heeft begin deze week vier woningen in Rotterdam en Den Haag doorzocht en een bedrijfspand in de omgeving van Venlo. Afgelopen vrijdag werd al een loods in de omgeving van Rotterdam en een slijterij in Rotterdam doorzocht. Er zijn onder meer auto’s, een heftruck, twee quads en duizenden flessen sterke drank in beslag genomen. 

Recent rondde de FIOD meer fraude-onderzoeken met sterke drank af:

Accijnsfraude levert miljoenen op 

Grootste drank-vangst ooit