Bende-oorlog in Antwerpen

Er is een groot conflict uitgebroken tussen twee drugsbendes in de wijk Borgerhout, in Antwerpen. De twee groepen gingen elkaar eerder deze week te lijf met grote messen en een bijl. Daarbij viel een licht gewonde, meldt de Gazet van Antwerpen

Het conflict lijkt te gaan om de afzetmarkt van drugs. Een drugsfamilie uit de Bleekhofstraat in Antwerpen zou de confrontatie hebben gezocht met de groep rond Mo K., die ook bekend staat als Chiezen. Deze oud-voetballer riep vervolgens de hulp in van een groep Marokkanen uit Brussel, die de drugsfamilie een flink pak slaag heeft gegeven.

Mixers

Chiezen zocht ook hulp bij de Mixers, een van de grootste en gewelddadigste drugsbendes Antwerpen. De Mixers beheren niet alleen een groot dealernetwerk in  Antwerpen en Mechelen, ze zouden ook betrokken zijn bij de invoer van en de groothandel in cocaïne. ‘Het kopstuk van de Mixers heeft de bende uit de Bleekhofstraat duidelijk gemaakt dat ze Chiezen met rust moeten laten.’ Aldus een criminele bron tegenover Joris van der Aa van de Gazet van Antwerpen.

Het parket van Antwerpen doet nader onderzoek naar de gewelddadige incidenten, die plaatsvonden in de Florastraat (foto) en de Jan de Laetstraat.