Bende spectaculaire overvallers opgerold (VIDEO)

De politie heeft een Roemeense bende opgepakt die op spectaculaire wijze rijdende vrachtwagens heeft overvallen. De vijf Roemeense mannen werden gearresteerd op een vakantiepark in Otterloo. In hun verblijf werd voor een half miljoen aan iPhones gevonden. Bij het huisje stond ook de speciaal geprepareerde overvalauto. 

De bende overviel op een James Bond-achtige wijze nietsvermoedende vrachtwagenchauffeurs. Met een speciaal geprepareerde volgauto gingen de de dieven vlak achter de vrachtwagen rijden, vaak met bijna honderd kilometer per uur. Vervolgens klommen twee bendeleden uit het dak van de volgauto en maakten ze met een slijptol de laaddeur van de vrachtwagen open. Vervolgens werd de dure goederen overgeladen in de volgauto. Andere bendeleden hielden met verschillende auto’s ander verkeer op afstand.

Video-opname

Hieronder een video-opname die de Roemeense politie enkele jaren geleden heeft vrij gegeven. Op de videobeelden is te zien hoe de overvallers te werk gaan.

 

Dit soort overvallen werden voor het eerst in Roemenië zelf en in Duitsland gepleegd. In september 2016 waarschuwde Transport en Logistiek Nederland dat de spectaculaire overvallen ook in Nederland plaats konden vinden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn in Europa voor zover bekend zeventien van dergelijke overvallen gepleegd, waarvan vijf in Nederland.