‘El Gocho’ gepakt voor liquidatie Nederlanders

In de Dominicaanse Republiek is een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie van Cuma Ceviz en Rachid Benbouker. Het gaat om Carlos José Gascon González, alias ‘El Gocho’ (het varken). González zou aan het hoofd staan van een internationale bende die zich bezighoudt met drugshandel, liquidatie en witwassen. 

De Venezolaan El Gocho zou actief zijn in het Caraïbisch gebied, Zuid-Amerika, de VS en Europa. González werd 29 december al aangehouden, maar zijn arrestatie is pas een week later bekend gemaakt. El Gocho werd opgepakt in een dure wijk van Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Hij had verschillende paspoorten en mobiele telefoons in zijn bezit. El Gocho zou ook verantwoordelijk zijn voor een transport van 140 kilo cocaïne naar de Dominicaanse Republiek. De drugs waren verstopt in vier koffers en in een vliegtuig geladen, maar de lading werd op 30 oktober vorig jaar ontdekt.

Schotwonden

De lichamen van Benbouker (op de foto links) en Ceviz (rechts op de foto), beiden afkomstig uit Amsterdam-West, werden juni vorig jaar gevonden in een gat in de grond bij een suikerrietplantage in de oostelijke provincie El Seibo, bij het plaatsje Piedra Grande. Ze hadden meerdere schotwonden.

Resort

De twee slachtoffers verbleven op de Dominicaanse Republiek in het toeristen resort La Romana. Ze waren daar onder andere in het gezelschap van een andere Nederlander, de 27-jarige Alwin Anthony R., een Venezolaan en een Brit, Michael Murphy. Die laatste werd in november aangehouden op het vliegveld van Medellin, Colombia. Het is onbekend of hij nog vast zit. De Spaanse politie heeft ook een Venezolaanse opgepakt voor betrokkenheid bij de bende van El Gocho.