‘Benno L. werkte niet mee aan behandeling’

Benno L., die zes jaar heeft vastgezeten voor de misbruik van tientallen meisjes, moet zijn enkelband blijven dragen omdat hij niet heeft meegewerkt aan zijn behandeling. Dat heeft landsadvocaat Cecile Bitter gezegd tijdens een kortgeding in Den Haag. L. is voorwaardelijk vrijgelaten en wil van zijn enkelband af.

Volgens L. is het niet nodig dat hij zijn enkelband vraagt zolang er geen aanwijzingen zijn dat hij het gebiedsverbod overtreedt. Daarnaast heeft L. om toestemming gevraagd om werk en een woning in Duitsland te zoeken, wil hij een voorschot van 10.000 euro op de vergoeding van de kosten die hij heeft moeten maken vanwege de beperkingen die hem zijn opgelegd, plus extra geld vanwege het 'leefgenot' dat door de 'buitenproportionele beperkingen' is ontnomen.

Volgens de landsadvocaat heeft L. het voornamelijk aan zichzelf te danken dat hij last van de beperkingen ondervindt, omdat hij niet aan zijn behandeling meewerkt. Dat is ook de reden waarom hij geen recht heeft op de 10.000 euro, vindt Bitter.

De rechter doet 6 oktober uitspraak.