Bennour wist meer van dubbele moord

De vorige week doodgeschoten bodybuilder en sportschoolhouder Mondher Bennour (42) had informatie over een onopgeloste dubbele moord. Hij ging met die informatie naar Peter de Vries en assisteerde met een verborgencamera-actie van het televisie-programma. Dat schrijft Nieuwe Revu deze week. De Revu-verslaggever had dit voorjaar contact met Bennour. Bennour is vorige week in Almere doodgeschoten. Hij bezat onder meer een sportschool en een handel in voedingssupplementen.

De voormalige bodybuilder Bennour gaf tegen Nieuwe Revu toe dat hij anabolen gebruikte. Hij is enkele jaren geleden ook veroordeeld voor de handel in die middelen. Hij zei daarover in juni tegen Nieuwe Revu: ‘Ik doe er niks meer in. Ik heb mijn straf gehad en geen zin meer in gedoe. Ik richt me helemaal op mijn gezin en mijn werk.’

Er waren dit jaar problemen rondom de financiering van de sportschool van Bennour. Voormalig profvoetballer Nordin Wooter had, via Bennour, geld geleend van een van de mede-investeerders in de sportschool maar betaalde dat bedrag niet terug. Dat verhaal was in de media terechtgekomen.

Volgens Nieuwe Revu stond Bennour erop dat de kwestie netjes werd opgelost. ‘Mensen hebben me weleens aangeboden om langs te gaan bij Wooter, maar dat wil ik echt niet. Zo ben ik niet. Het moet eerlijk gaan,’ stelde hij.

Bennour vertelde tegen Nieuwe Revu dat hij een geheim had. ‘Het gaat om een dubbele moord in het zuiden van Nederland in maart 2003. Ik ben er achtergekomen dat iemand die ik ken daarbij betrokken is geweest.’

Omdat Peter R. de Vries een uitgebreid dossier over deze zaak bijhield, had Bennour contact met hem opgenomen. ‘Dat vond ik mijn morele plicht. Ik kan niet leven met dat ik zoiets weet zonder daar iets aan te doen,’ zei Bennour.

Het heeft overigens niet geholpen want de moorden zijn nog niet opgelost.

Peter R. de Vries weigerde aan Nieuwe Revu commentaar te geven over de kwestie.

Lees meer over mogelijke achtergronden van de moord op Bennour deze week in de papieren Nieuwe Revu.

Lees ook:

Moord om artikel over anabolen?

De moorden in Kaatsheuvel