De moorden in Kaatsheuvel

De vorige week geliquideerde Mondher Bennour wist meer over een dubbele moord in het zuiden van het land in 2003, zo onthult Nieuwe Revu deze week. Bennour stapte ermee naar Peter R. de Vries die er een actie met een verborgen camera aan besteedde. Uit onderzoek van Crimesite blijkt dat het waarschijnlijk gaat om de dubbele moord op Leon Rombouts (33) en Manita Koenen (37) op 27 maart 2003 in Kaatsheuvel, een nooit opgeloste moord.

De verdenking voor die moord lag geruime tijd op de ex-man van Manita Koenen, Johan van der M. Van der M. zou in drugs hebben gehandeld en is veroordeeld voor het neersteken van Manita met 18 messteken. Ten tijde van de moord zat Van der M. in de gevangenis.

Volgens de redactie van Peter de Vries vermoedde de recherche dat Van der M. het brein is achter de dubbele moord was, maar was dat niet hard te maken.

Er zijn wel aanwijzingen. Kort na de moord wordt een een oranje Skoda Fabia in brand gestoken in de buurt en rent een negroide man met een capuchon over zijn hoofd weg. Getuigen zien nog een man rennen. Samen springen ze in Ford Focus en rijden vervolgens weg. Deze mannen zijn nooit gevonden.

Er zit dna op een peuk in de Skoda, de auto is enkele maanden voor de moord gestolen in Amstelveen. Enkele weken voor de moord is de auto betrokken geweest bij een aanrijding met de auto van slachtoffer Leon Rombouts. Daarbij waren twee donkere mannen betrokken. De gegevens op het schadeformulier kloppen niet. De mannen bellen nog wel met Rombouts, vanuit telefooncellen op De Meeuwenlaan en het Van der Pekplein in Amsterdam-Noord.

Via de Skoda komt de recherche terecht bij Amsterdammer Marcello en een bekende Nederlandse freefighter. Marcello blijkt een goede kennis te zijn van een goede vriend van Johan van der M., de ex-man van Manita Koenen.

Op 20 september 2004 komt Marcello weer vrij omdat er onvoldoende bewijs is dat hij met de dubbele moord te maken heeft.

Na het horen van 155 getuigen, tappen van 134 telefoonlijnen en het afluisteren van 96.000 gesprekken wordt het onderzoek naar de dubbele moord in Kaatsheuvel eind 2004 gesloten. Er staat nog een beloning van 25.000 euro open voor de gouden tip.

Volgens de verslaggever van Nieuwe Revu is de opname van Peter de Vries niet uitgezonden. De mogelijkheid bestaat dat zijn kennis over de moord Bennour noodlotig is geworden doordat men hem als getuige wilde uitschakelen.    

Zie Peter de Vries.

Lees ook:

Moord om artikel over anabolen?