Berlijn verbiedt colours Hells Angels

Leden van motorclub Hells Angels mogen niet meer met symbolen van de motorclub in de stad lopen. Als een lid toch met 'colours' in de stad rondlopen, krijgt hij een boete en wordt het jack in beslag genomen. Het is een opmerkelijk verbod, omdat er geen verbod komt op de motorclub, en tot nu toe werden in Duitsland alleen insignes van verboden motorclubs verboden.

De club moet ook de symbolen van de clubhuizen in Berlijn halen. De motorclub krijgt vier weken om aan de regels te voldoen, daarna kunnen er boetes uitgedeeld worden. Volgens Duitse media zijn andere deelstaten ook bezig om dergelijke verboden in te voeren. Het gaat om specifiek het logo met doodshoofd en de woorden 'Hells Angels' en 'MC'.

In Berlijn zijn zes chapters van de Hells Angels gevestigd, met in totaal ruim vierhonderd leden. Tot nu toe werden in Duitsland er alleen verboden op insignes van clubs die door de rechter zijn verboden, ingesteld.

In Tilburg geldt sinds kort ook een dergelijk verbod: motorclubs mogen alleen overdag in het centrum van de stad met colours komen. 's Avonds is het verboden om met een jack van de club in het centrum te komen.