Beruchte zigeuner Denemarken uitgezet

Een 46-jarige Kroaat is dinsdag door een rechtbank in Næstved, Denemarken, veroordeeld tot 15 maanden cel en moet daarna het land worden uitgezet. Gimi Levakovic is in Denemarken bekend als de “Zigeuner-Baas”.

Roma

Levakovic is een Roma die oorspronkelijk uit Kroatië afkomstig is. Hij ziet zichzelf als de leider van de Roma-gemeenschap in Denemarken maar in de publiciteit staat hij ook bekend als hoofd van de ‘meest criminele familie’ van Denemarken. De rechtbank veroordeelde hem voor onder meer geweldsdelicten, zijn strafblad was volgens de rechtbank reden om ook zijn verblijfsvergunning in te trekken, aldus Ekstra Bladet. Overigens ontkende Levakovic tijdens de zitting een maffia-baas te zijn.

Mercedes

Volgens een documentaire van het Deense TV2 kwam de familie in 1972 in Denemarken aan en heeft de 45-koppige familie nooit gewerkt maar alleen aanspraak gemaakt op uitkeringen en zich bezig gehouden met criminaliteit. Op zijn (deels afgeschermde) Facebook-pagina stelt Levakovic directeur van Mercedes Benz te zijn. In reactie op het vonnis van de rechter zou Levakovic op Facebook onder meer hebben genoteerd: ‘fuck you Denmark‘. Ook kondigde hij aan snel terug te komen en ‘heel Roemenië’ dan mee te nemen om het ‘gratis geld’ in Denemarken op te halen. Voorlopig is hij eerst in hoger beroep gegaan.