Beschoten advocaat kent verdachten niet

Marcel Senders, de advocaat uit het Brabantse Waalre die vorig jaar werd beschoten, herkent de verdachten die voor de schietpartij zijn opgepakt niet. Een van de verdachten, de 28-jarige Patrick de J. uit Mierlo die zou hebben geschoten, zegt dat hij niets met de schietpartij te maken heeft en voldoet ook niet aan het signalement. Het dna van de man werd echter gevonden op een van de hulzen en op de fiets waarop de schutter vermoedelijk is gevlucht.

Dat bleek vrijdag uit de eerste openbare zitting van de zaak, waar in totaal drie verdachten terecht staan. Senders heeft foto's van alledrie de verdachten gezien maar hij zegt ze niet te kennen.

Volgens de advocaat van De J. had de vermeende schutter ook geen motief om Senders te beschieten. De advocaat stelt bovendien dat niet duidelijk is of de huls en de fiets daadwerkelijk zijn gebruikt bij de aanslag. 

De verdachten zijn in de weken voor de schietpartij echter meerdere keren gezien in de buurt van de weg waar uiteindelijk werd geschoten. De rechter besloot dat er geen reden was om de mannen uit voorlopige hechtenis te ontslaan.

Lees ook:

Advocaat beschoten in Waalre

Advocaat Waalre wordt beveiligd

Advocaat bedreigd door vastgoedman

Arrestaties schietpartij advocaat Waalre (VIDEO)

Beschoten advocaat Senders stopt