Beschoten Antwerpse woning van “Turtle”

De woning in Antwerpen die in de nacht van vrijdag op zaterdag is beschoten is het huis van Nasserdine T., een vooraanstaande figuur in de criminele groep die plaatselijk bekend is als de Turtles, aldus de Gazet van Antwerpen.

Slaapkamer

De woning in Borgerhout werd meermaals beschoten maar er vielen geen gewonden. In de woning aan de Kattenberg vloog één kogel door een raam op de bovenste verdieping, in een slaapkamer.

T. is meermalen in aanraking geweest met de Belgische justitie voor drugsfeiten, bij een doorzoeking van zijn woning in 2009 werd 1,5 kilo cocaïne gevonden.

Conflict

In 2012 waren de Turtles betrokken in een conflict met een Amsterdamse groep over de verdwijning van enkele partijen cocaïne die de Turtles uit de haven zouden halen. In het boek Borgerokko van journalist Raf Sauviler staat dat Amsterdammer Samir B. (doodgeschoten in 2014) eigenaar van één van die partijen was.

De Turtles zouden hebben samengewerkt met het netwerk van de ook in 2014 doodgeschoten Amsterdamse crimineel Gwenette M..

Zie ook:

Patsers maken de dienst uit in Antwerpen

Antwerpen: dodenlijst gefolderd in de brievenbus

‘Amsterdammer verdacht van twee ontvoeringen’

443 kilo cocaïne op rechteroever gepakt