Beschoten kantoor vastgoedhandelaar te koop

De vastgoedhandelaar Gijs de Jager heeft zijn kantoor aan de Churchillaan in Amsterdam-Zuid te koop gezet. Twee jaar geleden werd daar een handgranaat naar binnen gegooid en werden de ramen kapotgeschoten met kogels. De Jager is in opspraak omdat hij Ton Hooijmaijers, oud-gedeputeerde van Noord-Holland, zou hebben omgekocht. Zelf ontkent hij dat.

De Jager wil 3,4 miljoen euro voor zijn kantoor vangen. Hij heeft de kapotgeschoten ruiten laten vervangen en ook binnen in het huis is de schade van de handgranaat en de kogels gerenoveerd. Dat meldt Quote.

In januari werden drie verdachten opgepakt die ervan worden verdacht de aanslag op het kantoor van De Jager en een poging tot liquidatie in Gouda te hebben gepleegd. De 53-jarige Rob Z. zou opdracht hebben gegeven voor de aanslag op het kantoor van De Jager. Hij zat al vast voor een ander misdrijf. Met een van de andere drie mannen heeft justitie een deal gesloten, hij gaat tegen Rob Z. en een andere verdachte getuigen.

De Jager wordt genoemd in een omkopingszaak tegen de oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers. JVG, het bedrijf van De Jager, zou Hooijmaijers hebben omgekocht maar de vastgoedhandelaar ontkent dat. Hij zei eerder tegen De Telegraaf: ‘Ton Hooijmaijers ken ik privé al zeker 25 jaar. Maar nog nooit heb ik iets te maken gehad met zijn politieke functies. Nooit zaken gedaan met de provincie ook. Never!’

Lees ook:

Advocaat verdacht beramen moord

Moordaanslag: Nieuwe kroongetuige