Beslag op miljoenen Hammerstein

Muziekproducent en manager Riny Schreijenberg heeft voor ruim zeven miljoen euro beslag laten leggen op bankrekeningen en onder meer het woonhuis van advocaat Oscar Hammerstein.  Schreijenberg vindt dat Oscar Hammerstein een ‘beroepsfout’ heeft gemaakt waardoor schade heeft geleden in een zakelijk conflict met Sony Music Entertainment. Eerder stelde de rechter Schreijenberg al in het gelijk en veroordeelde Hammerstein tot het vergoeden van de door Schreijenberg ‘geleden en nog te lijden schade’.

 

Schreijenberg – die op zijn website zegt dat je soms als een ‘straatvechter’ moet gedragen – schat die op ruim zeven miljoen euro. Hammerstein zou de een kort geding beginnen tegen de vordering van Schreijenberg.

Volgens De Telegraaf trok Schreijenberg in een procedure die draaide om een anticoncurrentiebeding over de muziekproductie van zanger Thomas Berge aan het kortste eind. Hij zegt dat Hammerstein toen verzuimde hoger beroep aan te tekenen.

Hammerstein vecht de beslaglegging met een koert geding aan. Volgens hem is de zaak allang afgehandeld doordat met Sony een schikking is getroffen en dat er geen causaal verband is tussen de beroepsfout en de schade die Schreijenberg meent te hebben geleden.

Zondagavond opende euro-commissaris Nelie Kroes het nieuwe kantoor van Hammerstein aan de Amsterdamse Herengracht. Hammerstein heeft zich juist zakelijk afgescheiden van zijn kantoorgenoot Gerard Spong, naar verluidt na een aantal conflicten. Hij wil als zelfstandig advocaat verder gaan.

Schreijenberg was ooit de trompettist Marty, een “kindsterretje” dat vooral door de tv-presentator Willem Duys bekend werd. Later begaf hij zich in de muziekbusiness en ontdekte Frans Bauer en voerde het management voor onder meer Marianne Weber en Thomas Berge.