Beslag op miljoenen na inval woonwagenkamp

Bij de inval bij het woonwagenkamp in Den Bosch is voor miljoenen in beslag genomen. Het gaat om onder meer contanten en sierraden. Ook zijn er twaalf vuurwapens en enkele steekwapens in beslag genomen. Zestien personen zijn opgepakt op verdenking van witwassen. Daarvan moeten er nog acht langer blijven vastzitten. Het woonwagenkamp werd donderdag binnengevallen maar op vrijdag vonden er nog altijd doorzoekingen plaats.

Het kamp wordt daarnaast bewaakt door de ME om te voorkomen dat bewijzen worden vernietigd. De verdachten die nog vastzitten, zullen waarschijnlijk de komende dagen worden vrijgelaten.

In totaal werd er voor 350.000 euro aan cash geld in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op bankpassen en buitenlandse bankrekening.

Porselein en kunst

Er moest speciaal vervoer worden geregeld om porselein uit de 16e en 17e eeuw en kunstwerken af te voeren. De waarde van die werken zou neerkomen op zo'n vijf miljoen euro.

De politie heeft ook 23 voertuigen, waaronder dure auto's met een Duits kenteken, en vier caravans weggevoerd. Er is ook beslag gelegd op merkkleding, waarvan het grootste gedeelte nog een prijskaartje had.

Belastingaanslag

De Belastingdienst heeft op het kamp voor een miljoen aan aanslagen opgelegd en voor 80.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd.

De actie heeft twee dagen geduurd. Volgens de politie werd er op de tweede dag niet naar iets nieuws gezocht, maar was er gewoon meer tijd nodig om al het bewijsmateriaal te verzamelen.

Andere locaties

Ook is op vier locaties buiten het woonwagenkamp gezocht, op basis van informatie die op het kamp is gevonden. Dat ging om een loods en een atelier in Den Bosch en een zonnestudio in Oss. Een locatie in Vught is door de fiscus gecontroleerd.

De Telegraaf meldde vrijdag dat bij de acties een groot gedeelte van één familie is opgepakt. Het zou gaan om de familie B., die een zeven van die tien woningen op het kamp bezit.