Beslag op monstertruck Mario D.

De president van de Almelose rechtbank heeft in kort geding besloten dat de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer beslag mag leggen op de monstertruck van het ongeluk in Haaksbergen, waar onder meer drie mensen om het leven kwamen.

Compromis

Deze voorziening is een compromis dat op de zitting werd gesloten compromis tussen het waarborgfonds en de bestuurder. In verband met het strafrechtelijk onderzoek is de monstertruck nu onder strafrechtelijk beslag van het Openbaar Ministerie. Tijdens de zitting van 29 januari zijn het waarborgfonds en de bestuurder tot een compromis gekomen.

Gebruiken

Als het strafrechtelijk beslag op de monstertruck wordt opgeheven of als het voertuig niet verbeurd wordt verklaard na de strafzaak, mag het waarborgfonds beslag leggen op de monstertruck. De bestuurder mag dan de monstertruck gebruiken om zijn bedrijf in binnen- en buitenland uit te oefenen.

Opslag

Het waarborgfonds liet de eis vallen om het voertuig onder eigen bewaring te hebben. Dat zou betekenen dat -naast de waardevermindering- het waarborgfonds zelf verantwoordelijk zou worden voor de opslag en het eventuele onderhoud. Eerder werd bekend dat het Waarborgfonds beslag mocht leggen op drie panden van Mario D., onder meer een pand dat ooit toebehoorde aan Heineken-ontvoerder Cor van Hout.