Beslag op villa drugshandelaar in Beek

Het Openbaar Ministerie heeft op verzoek van de Britse autoriteiten donderdag beslag gelegd op een villa op een landgoed in Beek en een woning in Nijmegen van een veroordeelde drugshandelaar. De villa stond te koop voor ruim 1 miljoen euro.

Deurwaarder

De officier van justitie van het landelijk parket heeft met een deurwaarder beslag gelegd op de woningen. De politie heeft de villa in Beek doorzocht maar in de woning is niets in beslag genomen.
De 64-jarige eigenaar uit Beek is in november 2014 in Engeland veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar vanwege zijn betrokkenheid bij grote internationale drugshandel. Hij heeft een bekentenis afgelegd. Vier Britse handlangers kregen straffen van 22, 20, 14 en 12 jaar opgelegd door de rechtbank in Birmingham.

Leverancier

De rechter in Engeland bepaalde daarnaast dat er op al het vermogen, waar ook ter wereld, beslag moest worden gelegd. De man uit Beek was de leverancier van 34 drugstransporten waarbij wiet, MDMA en amfetamine naar Engeland werden getransporteerd. In Engeland werden de drugs ontvangen door een criminele organisatie die de drugs leverde aan dealers in heel Engeland.