‘Best betaalde “politieman” gekort op salaris’

Bernard Welten (61), de best betaalde politiemedewerker van Nederland, is met het ministerie van Justitie in gesprek over een loonsverlaging. Volgens het Algemeen Dagblad levert Welten salaris in onder de druk van minister Van der Steur.

Akerboom

In 2015 streek de voormalige hoofdcommissaris van Amsterdam 255.000 euro op. Ter vergelijking: een minister verdient 178.000 euro. Welten (61) is in dienst als ‘buitengewoon adviseur’ van de korpsleiding van de Nationale Politie. Daar verdient korpschef Erik Akerboom zo’n 207.000 euro per jaar.

Ongeveer 85% van de politiemensen verdient rond de 35.500 per jaar.

Pensioen

De politietop heeft aan het AD bevestigd dat Welten momenteel in gesprek is met het ministerie over een loonsverlaging, iets wat hij de afgelopen jaren pertinent weigerde. Hij vindt dat hij er recht op heeft gezien zijn salarisafspraken die hij indertijd maakte als korpschef in Amsterdam, en formeel is dat salaris inderdaad tot aan zijn pensioen gegarandeerd. Welten zou nu ‘zelf’ hebben besloten om zijn loon te matigen, hoeveel hij precies gaat inleveren, is onbekend.

Als speciaal adviseur voert Welten vooral veel gesprekken, binnenskamers of bij semi-openbare gelegenheden.

Zie ook:

De hoofdprijs is voor de politietop (UPDATE)

Adviseur verdient meer dan korpschef

Wat verdienden de politiegraaiers? (AANVULLING)

Welten kan bonus cashen tot pensioen