De opvallendste misdaadvideo’s deze week

Een geldwagen opgeblazen in Zuid-Afrika, een eigenaar van een nieuwe auto in India gaat door het lint en een Amerikaanse man wordt met zijn eigen wapen door de politie dood geschoten. Kortom: onze wekelijkse selectie van de opvallendste crime video’s op het internet. Kijken na de break.

Het was opnieuw een gewelddadige week met tal van incidenten die door bewakingscamera’s en bodycams zijn vastgelegd. Een selectie hieronder.

1. Geldwagen

In Johannesburg, Zuid-Afrika kwam het verkeer op een snelweg vast te staan nadat een geldwagen was klem gereden door overvallers. De banden van de geldwagen werden lek geschoten. De overvallers omsingelden de wagen en plaatsten een explosief op de achterdeur. Op de video is te zien (na 20 sec.) hoe de deur wordt opgeblazen. Ze zijn er met de buit vandoor gegaan.

2. Spiegels

In India is het bezit van een auto nog iets meer bijzonder dan hier. Als twee mannen op een scooter dan de spiegels stelen van een nieuwe bolide, reageert de eigenaar nogal geprikkeld, om het mild uit te drukken.

3. Bodycam

In de Amerikaanse staat Utah tenslotte, werd deze week een man doodgeschoten door de politie, nadat hij tijdens zijn arrestatie een pistool uit zijn hoodie wilde pakken. De agent pakt het pistool van hem af en schiet minstens 8 kogels door zijn lijf. De bodycam legt alles vast. De 38-jarige Nicolas Sanchez is het dodelijke slachtoffer. Hij had een lang strafblad.

Hier is nog een tweede video van hetzelfde incident, gemaakt door de bodycam van de collega van de politieman.