Bestuurder gestolen auto ramt politievoertuig

Politie-agenten hebben zaterdagochtend vroeg waarschuwingschoten gelost bij de arrestatie van een groep mensen die in een gestolen auto reed. De auto had een stopteken genegeerd en ramde daarna een auto van de politie.

ANPR

Zaterdagochtend vroeg, net na half vijf, kwam er bij de politie een melding binnen van het ANPR (automatische nummerplaatherkenning) van een gestolen auto op de A13 ter hoogte van Delft. Agenten pikten de auto op bij het Schieplein in Rotterdam. Zij reden achter de gestolen auto en gaven het een stopteken. De bestuurder negeerde vervolgens het stopteken en probeerde door gas te geven te ontkomen.

Locatie

Intussen was de locatie en rijrichting van de gestolen auto via de mobilofoon meegegeven aan andere politie-eenheden die strategische posities innamen. Eén van de politieauto’s positioneerde zich op de Van Aerssenlaan en zag de bewuste auto op zich af komen rijden. De gestolen auto bleef met hoge snelheid op hun afrijden en raakte de politieauto waar twee agenten inzaten, ze raakten niet gewond.

Toen de politieauto en de gestolen auto enkele meters verder tot stilstand kwamen, stapte de bestuurder uit en rende weg. Inmiddels waren ook andere agenten genaderd en er volgde een achtervolging te voet. Ook al rennend gaf de bestuurder geen gehoor aan de bevelen van de agenten. Pas na het lossen van waarschuwingsschoten kon de bestuurder worden aangehouden.

De andere drie inzittenden zaten nog in de gestolen auto en werden eveneens aangehouden. Het gaat om drie Rotterdamse mannen van 28, 35 en 35 jaar en een 20 jarige Rotterdamse vrouw.