Bestuurder ontplofte auto aangehouden

De politie heeft de bestuurder van de auto die onlangs in Veghel ontplofte, aangehouden. Naar aanleiding van de ontploffing, mogelijk een aanslag, doorzocht de politie onder meer het huis van de overleden ouders van de man. Daar werden chemicaliën gevonden om drugs mee te maken. De man werd dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen en is direct aangehouden.

De bestuurder van de auto, Edwin K., kwam regelmatig in het doorzochte pand. De politie vond er onder meer drugs, versnijdingsmateriaal en jarrycans, emmers en zakken met chemicaliën. Het huis is inmiddels door de gemeente voor drie maanden gesloten. Jaren geleden deed een arrestatieteam al eens een inval in het huis.

Voor de explosie is nog niemand aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar de politie gaat uit van en misdrijf. Een aanslag behoort tot een van de mogelijkheden.

Brokstukken vlogen door de lucht

Bij de ontploffing vlogen brokstukken tientallen meters door de lucht. De auto vloog bovendien in brand, waardoor het slachtoffer ernstige brandwonden opliep.

Kennissen van K. vertelden eerder tegenover Omroep Brabant dat K. onlangs is opgepakt omdat hij een wapen op zak had. Hij zou eerder in Duitsland zijn aangehouden voor drugshandel. Zijn broer zegt ‘geen flauw idee’ te hebben waarom zijn broer mogelijk slachtoffer werd van een aanslag.