Bestuurders politievakbond verdacht van fraude

Tenminste 2 bestuursleden van politievakbond ANPV worden verdacht van gesjoemel met declaraties en subsidies. Het Openbaar Ministerie zegt tegen het AD dat tegen de betreffende bestuurders vervolging wordt ingesteld. Omdat de verdachten werkzaam zijn bij de politie doet de Rijksrecherche onderzoek. 

De kwestie werd vorig jaar aangekaart door kaderleden van de ANPV.

Belangenverstrengeling

Een van de verdachten is volgens het AD oud-voorzitter Geert P., die sinds 2013 leiding heeft gegeven aan de politievakbond. Hij zou verdacht worden van witwassen, fraude en valsheid in geschriften. Ook zou er mogelijk sprake zijn van belangenverstrengeling. P. nam deel aan een commissie die moest beoordelen of agenten recht hadden op vergoedingen vanwege een post traumatische stress stoornis (PTSS). Tegelijkertijd was hij betrokken bij een bedrijf dat agenten begeleidt bij het doen van claims tegen de politie vanwege beroepsziektes als PTSS.

P. zit sinds december vorig jaar ziek thuis. Hij heeft het voorzitterschap neergelegd.

Het gesjoemel is weer een klap voor de politie, nadat eerder al Frank Giltay van de Centrale Ondernemingsraad en commissaris Ad Smit in opspraak raakten.