Bestuursleden Satudarah komen op vrije voeten

De raadkamer van de rechtbank in Zwolle heeft donderdagmiddag besloten dat twee bestuursleden van motorclub Satudarah op vrije voeten komen. Angelo M. (40) uit Tilburg en Paul M. (48) uit Maastricht worden verdacht van leiding geven aan een criminele organisatie.

Paspoorten

De rechtbank vindt dat er op dit moment te weinig bewijs is om hen nog langer vast te houden. In oktober verlengde de rechtbank de hechtenis nog met zes weken.

De twee moeten zich nu wel aan voorwaarden houden. Ze leveren hun paspoorten in. En ze mogen geen contact met elkaar hebben en zich niet met Satudarah-activiteiten bezighouden. Ook mogen ze geen contact hebben met de voortvluchtige Michel Boer.

Tilburger Xanterra M. (43) blijft in ieder geval nog 45 dagen vastzitten omdat de rechtbank tegen hem meer ernstige bezwaren in het aangedragen bewijs ziet.

Afpersing

Het Openbaar Ministerie vindt Satudarah een criminele organisatie die zich bezig houdt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Inhoudelijke behandeling van de zaak volgt pas medio 2018.

Zie berichten over Michel Boer:

Satudarah-man betaalt voor opruimen honden

‘Politie schiet 20 keer op woning met kinderen’ (UPDATE)

Drie bestuursleden Satudarah blijven gevangen

‘Opsporingsbericht Satudarah is pr-offensief’