Bestuurslid Satudarah weer vrij

Het bestuurslid van motorclub Satudarah, die maandag werd aangehouden in een onderzoek naar vrijheidsberoving en bedreiging, is inmiddels weer op vrije voeten. Dat heeft de politie Noord-Nederland desgevraagd aan Crimesite laten weten. Volgens de poltiie is de man dinsdagmiddag alweer vrijgelaten. Hij wordt er onder meer van verdacht dat hij enkele weken geleden een taxichauffeur in Groningen heeft bedreigd met een mes.

Volgens de politie heeft de taxichauffeur verklaard dat hij gedwongen werd door de verdachte om hem vanaf de Grote Markt in Groningen naar een dorpje in de provincie te rijden. Ongeveer anderhalf uur zou hij onder constante bedreiging door de provincie moeten rondrijden. Vervolgens zou de verdachte in een dorpje zijn uitgestapt.

Naast deze zaak wordt hij ook verdacht van het vernielen van ruiten van een familielid. Dit gebeurde eind oktober in Appingedam. De aangehouden verdachte, bestuurslid van MC Satudarah, is inmiddels weer vrijgelaten. De officier van justitie zag onvoldoende aanleiding om de verdachte langer vast te houden.