Betere beelden schutter zaak-Bonevacia (VIDEO)

De politie betere betere beelden getoond van de schutter die Carlos Miquelito “Maiky” Bonevacia (35) om het leven bracht bij de flat Kruitberg in Amsterdam-ZO. Het is een ‘licht getinte man met een brede neus’, vermoedelijk van Surinaamse, Antilliaanse of Dominicaanse komaf.

Kleiburg

Eerder gaf de politie beelden vrij van de moord die van een veel grotere afstand waren opgenomen. De man in zijn donkere kleding vluchtte na het schieten weg richting de bogen onder de metrolijn. Daarna is hij verder gerend de wijk in, vermoedelijk richting de flat Kleiburg daarachter.

Drugswereld

Maaike Bonevacia was die avond van 12 april in café de Kraai om een voetbalwedstrijd te kijken. Zijn tante belde hem rond 23.30 met de vraag of hij naar huis wilde komen omdat zijn moeder zich niet lekker voelde. Daarna werd hij doodgeschoten. Bonevacia werd geboren op Curaçaos groeide op in de Dominicaanse Republiek. Daar ontmoette hij zijn vrouw waarmee hij drie jaar geleden een zoontje kreeg. Moeder en zoon wonen nog steeds op het eiland, in de buurt van hoofdstad Santo Domingo. De politie stelt dat Bonevacia zich in de drugswereld bewoog. Mogelijk heeft hij een conflict gehad.

https://youtu.be/_J_1pXxAACs