Beveiliger ontkent betrokkenheid kluisjesroof

EBN-beveiliger Agron K.  (45) uit Roosendaal heeft elke betrokkenheid bij de kluisroof bij Rabobank in Oudenbosch ontkend, aldus BN/De Stem. Hij zegt dat hij noch zijn collega Johan van W. (43) de nog onbekende rovers het filiaal binnen lieten.

Poolshoogte

De rechtbank in Breda besluit dinsdag of de twee nog langer in voorlopige hechtenis moeten blijven zoals het Openbaar Ministerie wil. Hun advocaat zegt tegen BN/De Stem dat ze met een normale routine bezig waren toen er een alarmmelding binnenkwam: ’toen hebben ze poolshoogte genomen. Mijn cliënt is zelf rond het bankgebouw gelopen. Hij zag geen schade of sporen van braak en is  daarom niet de bank ingegaan. Hij ging ervan dat het weer vals alarm was.’

Toevallig

Later in het weekend zouden de twee nog twee keer op de gebruikelijke manier op een alarm hebben gereageerd en niets verdachts hebben aangetroffen. Het Openbaar Ministerie denkt dat de beveiligers middels de valse meldingen de rovers in en uit hebben gelaten. Er is een server van het beveiligingssysteem in beslag genomen voor onderzoek.

Overigens zegt de advocaat van K. dat zijn cliënt op de bewuste vrijdagavond is ingevallen voor een zieke collega en toevallig dienst had.

Voorgaande berichten:

Twee Rabobankrovers zijn voortvluchtig

Twee beveiligers opgepakt voor kluisjesroof

Inside job-scenario in onderzoek kluisjesroof